In verbinding blijven: 3 invullingen van Microsoft Teams

Met elkaar in verbinding blijven is in coronatijd erg belangrijk. Door het thuiswerken missen we sociaal contact, waardoor communicatie soms lastiger is. Hoe blijf je tóch verbonden met elkaar? Bijvoorbeeld door onze online programma's zo goed mogelijk in te richten!

Docent levensbeschouwing en ICT-aanjager Richard de Keyzer (Arentheem College Titus Brandsma, Velp) deelt met OnderwijsArena zijn inzichten in Teams. Hij probeert op verschillende manieren Teams een sociale ontmoetingsplek én kennisplatform te laten zijn voor docenten onderling. Soms succesvol, soms minder succesvol.

1. De Online Docentenkamer is een succes, zeker in het begin van corona deelden docenten hier veel persoonlijke verhaaltjes. Of bijvoorbeeld een mooie tekening van een leerling, zoals hier! Richard: "Het zijn kleine dingetjes, die toch een goed gevoel geven." 



2. Richard deelde ook online lesvormen met zijn collega's. Hier is tot op heden nog weinig gebruik van gemaakt, maar ook dat is volgens Richard "gewoon blijven proberen wat werkt"!



3. Ook studiedagen worden inmiddels online gegeven. Er worden hiervoor bijvoorbeeld plenaire workshops gepland. Richard zorgde ervoor dat docenten hierin met elkaar kunnen overleggen. Hij maakte hiervoor aparte groepjes aan (bijvoorbeeld 'kanaal 1', 'kanaal 2', enz.) zodat de gespreksgrootte overzichtelijk blijft. De beheerder van het Team 'studiedagen' kan wel alle input uit alle groepjes inzien. Er was ontzettend veel gespreksstof onderling!

En om genoeg aandacht voor de sfeer te creëren, werd op de pagina Algemeen een check-in en check-out ingebouwd. Ook online kan een studiedag dus zowel inhoudelijk als sociaal tot haar recht komen!