Meedoen

Stap in de arena!


Leraren nemen zelf de regie over hun professionalisering met de Academiepas. Voor één prijs doet iedereen onbeperkt mee, een heel schooljaar lang. Het aanbod bestaat uit live, interactieve online themasessies, webinars en MeesterLezingen.

Meedoen?

Wil je iedereen van jouw school, opleiding of college en heel schooljaar lang onbeperkt kunnen laten deelnemen aan al onze online themasessies en MeesterLezingen? Kies dan voor Academiepas. Wil je zelf een of meerdere keren meedoen, maar heb je geen gratis deelnames meer*? Kies dan voor enkele themasessie.

Wat is een themasessie?

Een themasessie is een online bijeenkomst van 2 uur waarin één behapbaar onderwerp centraal staat. De sessies zijn ingericht op actie en interactie, maar uiteraard krijgen deelnemers ook een uitleg over relevante (wetenschappelijke) inzichten over leren en lesgeven. Er is altijd ruimte om met de opgedane inspiratie actief aan de slag te gaan voor een leeractiviteit in een les 'voor morgen'. Omdat de bijeenkomst online is, kunnen er collega's uit het hele land meedoen. Deelnemers halen dus ook hun voordeel uit die uitwisseling met (vak)collega’s van andere scholen.

Elke medewerker kan zelf een interessante sessie kiezen uit het aanbod op de agenda. De school hoeft dus geen aanmeldingen te regelen, of te zorgen voor een minimum aantal deelnemers per sessie: ze gaan gewoon door. Deelnemende leraren kunnen zelf, of op aanmoediging van hun leidinggevende, besluiten om met enkele collega's dezelfde sessie te volgen. Ze kunnen dan op een later moment binnen hun team bespreken hoe ze de inhoud van de themasessie willen gaan inzetten in hun eigen onderwijs. Op die manier wordt de Academiepas echt een gespreksstarter en de kern van professionalisering binnen de school.


*Eerst gratis kennismaken? Iedere school heeft twee gratis deelnames gekregen. Dus doe vooral een keertje vrijblijvend mee en ontdek hoe leuk, zinvol en leerzaam samenscholen is! Begin met een account aanmaken via 'inloggen', rechtsboven in de menubalk.

Producten