Academiepas

Stap in de arena!

Leraren nemen zelf de regie over hun professionalisering met de Academiepas. Voor één prijs doet iedereen onbeperkt mee, een heel schooljaar lang. Het aanbod bestaat uit live, interactieve online themasessies, webinars en MeesterLezingen.

Producten

Themasessies en MeesterLezingen

Een themasessie is een online bijeenkomst van 1,5 tot 2 uur waarin één behapbaar onderwerp centraal staat. De sessies zijn ingericht op actie en interactie, maar uiteraard krijgen deelnemers ook een uitleg over relevante (wetenschappelijke) inzichten over leren en lesgeven. Er is altijd ruimte om met de opgedane inspiratie actief aan de slag te gaan voor een leeractiviteit in een les 'voor morgen'. Omdat de bijeenkomst online is, kunnen er collega's uit het hele land meedoen. Deelnemers halen dus ook hun voordeel uit die uitwisseling met (vak)collega’s van andere scholen.

Een MeesterLezing is meer een webinar, minder interactief en gaat dieper op een specifiek onderwerp in. We nemen de MeesterLezingen op en die vind je terug in je dashboard.

Elke medewerker kan zelf een interessante sessie kiezen uit het aanbod op de agenda. De school hoeft dus geen aanmeldingen te regelen, of te zorgen voor een minimum aantal deelnemers per sessie: ze gaan gewoon door. Deelnemende leraren kunnen zelf, of op aanmoediging van hun leidinggevende, besluiten om met enkele collega's dezelfde sessie te volgen. Ze kunnen dan op een later moment binnen hun team bespreken hoe ze de inhoud van de themasessie willen gaan inzetten in hun eigen onderwijs. Op die manier wordt de Academiepas echt een gespreksstarter en de kern van professionalisering binnen de school.


Eerst gratis kennismaken? Iedere school heeft twee gratis deelnames gekregen. Dus doe vooral een keertje vrijblijvend mee aan een themasessie en ontdek hoe leuk, zinvol en leerzaam samenscholen is! Klik rechtsboven op 'inloggen', maak een account aan en zie of jullie gratis deelnames nog beschikbaar zijn.