Kleppen Dicht! Inspiratiesessie

Er is veel evidentie dat technologie onderwijs efficiënter, effectiever en betekenisvoller maakt. En dat is misschien waar, maar tegelijkertijd is het niet de technologie alleen die daar voor zorgt. De docent blijft de sleutel in dit verhaal; hij of zij is degene die het grootste verschil kan maken voor zijn of haar leerlingen. Technologie kan daar op een positieve manier aan bijdragen. 

Doelstelling

Aan het einde van deze sessie:  

  • heb je meerdere werkvormen en digitale toepassingen ervaren;
  • heb je inspiratie hoe je die concreet in je eigen lessen kunt inzetten;
  • heb je meteen een start gemaakt om hier zelf verder mee aan de slag te gaan.

Inhoud

In deze werksessie ervaar je meerdere activerende werkvormen waarbij een digitale toepassing is gebruikt ter ondersteuning. Zo weet je meteen hoe het eruit zou zien voor je leerlingen, en of dat aansluit bij jouw onderwijspraktijk. Kies een van de voorbeelden waar jij de grootste klik mee had, en ga meteen aan de slag in deze werksessie om iets moois te ontwerpen voor jouw volgende les.

Bij jou op school?

Via het inschrijfformulier kun je je inschrijven voor deze themasessie. Staat de themasessie niet meer op de agenda of wil je deze op jouw school aanbieden? Bijvoorbeeld op een studiedag. Dat kan natuurlijk ook. Een van de docent/trainers van OnderwijsArena komt dan naar jouw school, wanneer het jullie past, voor een themasessie van 2,5 tot 3 uur of voor een of meerdere workshops van 1 tot 2 uur. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Practice what you preach

Onze themasessies zijn zo vormgegeven dat inhoud en vorm naadloos op elkaar aansluiten.

Morgen direct toepasbaar
Onze themasessie zijn goed onderbouwd, maar tegelijkertijd ook heel praktisch en concreet. 

Leren door ervaren en zelf doen
In onze themasessies ervaar en leer je hoe jij het zelf kunt doen in jouw eigen onderwijs.

Agenda

Geen aankomende activiteiten... Deze themasessie bij jou op school?