Welkom bij OnderwijsArena!

Stap in de arena!

Leraren nemen zelf de regie over hun professionalisering met de Academiepas. Voor één prijs doet iedereen onbeperkt mee, een heel schooljaar lang. Het aanbod bestaat uit live, interactieve online themasessies, webinars en MeesterLezingen.

Wat kun je doen met de Academiepas?

  • Meerdere keren per week een online activiteit op diverse tijdstippen.
  • Afwisselend aanbod uit ruim veertig sessies met diverse onderwijsthema's.
  • Dashboard met overzicht van aanmeldingen, certificaat van deelname na afloop.
  • Inspirerende, interactieve sessies waarmee je direct aan de slag kunt.

Hoe word je 'startklaar'?

Registreer je eenmalig als nieuwe gebruiker. In de video hieronder kun je bekijken hoe dat precies gaat.

Lukt het niet om je school te vinden? Zoek dan op de naam van de overkoepelende scholengemeenschap of gebruik de BRIN-code van je school. Je kan tijdens registratie altijd controleren of je de juiste locatie hebt gekozen door naar het postadres te kijken dat in de zoekopdracht verschijnt.

Naar de registratiepagina
 Naar de instructievideo

Hoe meld je je ergens voor aan?

Bekijk de agenda en zoek een themasessie die jou aanspreekt, op een moment dat jou uitkomt. Klik op een titel in de lijst om meer informatie te lezen. Op die pagina vind je dan direct de knop om je aan te melden. Je ontvangt een bevestiging op het e-mailadres dat je hebt opgegeven. 

Naar de agenda
 Naar de instructievideo

Hoe werkt zo'n online activiteit?

Al onze online bijeenkomsten vinden plaats in Zoom. Dit is een online applicatie voor videobellen. Het is dus handig om dit vooraf te installeren op de laptop waarmee je gaat deelnemen. Je kan ook deelnemen via een ander apparaat zoals een tablet of telefoon, maar we adviseren om een apparaat te gebruiken waarmee je makkelijk kunt typen, meerdere websites kunt openen en waarmee je een goede kwaliteit beeld en geluid hebt. 

Naar de website van Zoom.us

Wat is een themasessie?

Een themasessie is een online bijeenkomst van 2 uur waarin één behapbaar onderwerp centraal staat. De sessies zijn ingericht op actie en interactie, maar uiteraard krijgen deelnemers ook een uitleg over relevante (wetenschappelijke) inzichten over leren en lesgeven. Er is altijd ruimte om met de opgedane inspiratie actief aan de slag te gaan voor een leeractiviteit in een les 'voor morgen'. Omdat de bijeenkomst online is, kunnen er collega's uit het hele land meedoen. Deelnemers halen dus ook hun voordeel uit die uitwisseling met (vak)collega’s van andere scholen.

Naar het overzicht van themasessies